onsdag 9 oktober 2013

Höstlykta


Vi har gjort höstlyktor, jag och tjejerna här hemma. Att pyssla med barn är roligt. De har så många härliga kreativa idéer! Det ska också vara relativt enkelt, (svårighetsgrad efter ålder förstås) när man pysslar med barn. Jag gillar att göra pyssel där alla kan vara med, man gör efter egen nivå och intresse, "pysselkunskaper" m.m.

Det här blir mitt bidrag till Pysselstafetten, som startade i måndags.


Vi pysslade tillsammans... men vi designade var sin höstlykta. Glasburk, ståltråd, rönnbär och lite presentsnöre i höstiga färger var vad vi använde oss av. Eftersom jag gillar det enkla valde jag att bara göra ett enkelt rönnbärshjärta att sätta fast på glasburken. Stora tjejen funderade länge hur hon skulle göra... löv och rönnbär, bara rönnbär... tillslut blev det hjärtan runt hela hennes burk. Vår lilla tjej valde att trä upp rönnbären som på tråd (halsband) och sedan hjälptes vi åt att sätta fast det runt burken. Lite glitter var ett önskemål, så det letade jag fram och vi "pimpade" både burken och rönnbären.


Nu har vi tre härliga, olika men matchande höstlyktor att tända i höstmörkret.
Ett enkelt pyssel att göra med barn och oftast har man redan allt hemma. Ja, kanske inte rönnbären men då tar man en gemensam promenad och plockar några. Bara fantasin som sätter stopp!!


Nu lämnar jag vidare till http://ellashus.blogspot.se/ och http://sottnottochlagat.blogspot.se/, som imorgon pysslar vidare... spännande!!
/Fru Sohl

7 kommentarer:

 1. Det är så roligt med rönnbärspyssel :) Härliga lyktor!

  SvaraRadera
 2. Härligt höstfint! Rönnbär går ju att göra mycket av och promenaden för att skaffa dem är ju mysig den med!

  SvaraRadera
 3. Fin stämning lyktorna sprider!! Jättefina! Inspirerande!

  SvaraRadera
 4. Va fina! Vet inte vilken jag gillar bäst faktiskt...hummm jätte fina!

  SvaraRadera
 5. Smart :-) Rönnbär är ju så fina.

  SvaraRadera
 6. Sött, höstigt och mysigt... Härligt att kunna tända så fina lyktor i höstmörkret :-)
  Ha det gott!!
  //Petra

  SvaraRadera