onsdag 23 oktober 2013

Änglar


 Vintern närmar sig med snö, kyla och julpyssel förstås... även om det är ett tag kvar...
Vi har gjort gipsänglar jag och tjejerna här hemma. Dessa ängar görs i två steg, vilket innebär att man inte får ha för bråttom för att bli klar. 


Första steget är att tillverka själva gipsstruten. Det gör du genom att först rulla pappersstrutar utav vanligt kopieringspapper. Sedan behöver du gipsbindor, som du klipper i mindre remsor och lindrar runt pappersstruten. Lite kladdigt men lätt att göra. Dessa gipsstrutar behöver stå och torka någon dag innan man kan börja med själva ängeln.


När strutarna har torkat kan man börja med ängeln.


Till huvudet använde vi hudfärgade vaddkulor/flirtkulor. Målade dit ögon, näsa och mun med en svart tuschpenna. Huvudena limmas fast på gipsstruten med limpistol. Var försiktig så att Du inte bränner dig. Vingarna formas till av ståltråd och även de limmas fast med limpistolen.
Lite hår på ängeln kan vara fint och vi använde vanligt vitt garn, som vi hade hemma. Vi gjorde en gloria av piprensare och limmade fast på huvudet med limpistolen. För att dekorera kroppen på ängeln kan man ta lite av varje... jag hade plockat fram lite tyg, spets, glitter m.m. men tjejerna valde att ha enbart glitter båda två. En av tjejerna satte en piprensare längst ner på kroppen som dekoration. Man dekorerar som man själv tycker är fint!


Nu får dessa änglar stå här hemma i väntan på julen...

Detta var mitt andra bidrag i Pysselstafetten. Imorgon avslutas denna Pysselstafett som har temat pyssel med och för barn & bebis. För sista gången lämnas nu stafettpinnen över för till Tedags hos Tant Ninette.

Ha det så bra!
/Fru Sohl
4 kommentarer:

 1. Så sympatiska änglar!! Ska nog testa det där med gipsbindor någon gång!

  SvaraRadera
 2. Tack för en bra beskrivning, änglarna blev ju hur söta som helst!

  SvaraRadera
 3. Fina änglar! Dottern har gjort liknande på öppna förskolan med färdiga "koner". Det här blir ju mycket mer ett eget pyssel...
  //Petra

  SvaraRadera