söndag 11 augusti 2013

Pärlkrokodil


Idag har det pysslats pärlkrokodiler. Ett roligt och ganska enkelt pyssel. Det kan vara lite pilligt att få till fötterna på krokodilen men annars lätt.
Så här gör man:


1. Börja med att trä på en pärla mitt på tråden. Tråden bör vara ganska så lång, minst 1 meter. En nål i varje ände av tråden underlättar när man ska trä på pärlorna. Trä sedan på en till pärla på ena nålen och ta sedan andra nålen och trä igenom pärlan så det blir som ett kors. Dra pärlan till den första pärlan som sitter mitt på tråden.
2. Upprepa samma sak sju gånger. Du väljer själv hur lång svans du vill ha på krokodilen. När du trätt på sju pärlor är det dags att göra kroppen. Då trär du först på två pärlor samtidigt i stället för en. Sedan tre pärlor för att göra kroppen tjockare. Sätt två omgångar med tre pärlor.


3. Nu är det dags för krokodilens ben och fot. Här kan det var lite klurigt. Trä på fem stycken pärlor på en tråd. Välj en annan färg på den femte om du vill att foten ska se annorlunda ut.
4. Nu tar du nålen och trär igenom de två pärlorna närmast "foten" så det blir ett kors med tråden.


5 och 6. Ta sedan nålen och dra tillbaka igenom de andra två pärlorna i benet, så att tråden kommer fram närmast kroppen igen. Dra i tråden och "pilla" rätt foten.


7. När två ben är gjorda är det dags att fortsätta med kroppen. Tre omgångar med tre pärlor varje gång är lagom. Sedan är det dags att göra ben och fötter igen.
8. När krokodilen har fått fyra fötter är det inte så mycket kvar att göra. Tre omgångar med tre pärlor i varje varav i sista omgången kan man välja andra färger till ögonen om man så vill.


 9. Avsluta med att smalna av huvudet på krokodilen genom att först sätta två pärlor och sedan en pärla i slutet. Klar!

Har man väl lärt sig hur man gör med pärlorna, drar tråden i kors är det inget svårt vare sig man har en pärla eller tre pärlor. Det är bara att göra på samma sätt oavsett antal pärlor.

Lycka till!
/Fru Sohl
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar